Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

söndag 19 maj 2013

Bomtur idag, hittade dock en fin båt


Ingen lax idag för oss, kom ut några båtar till sent på kvällen, troligen nyanlända finnar, så nart börjar nog rapporterna komma, hittills har väldigt få trollingtimmar körts här vid Åland. 8,8-10 grader i vattnet nu.
Utanför stan på vägen hem hittade vi en fin ersättare ifall båten fortsätter gå tom....93 meter lång....


3 kommentarer:

 1. Hej Pekkman. Det var en fin båt du tog kort på, men över till fisket. Jag tänkte lägga en fisketur till Understen nästa helg (24-26) men frågan är om det kommit upp nå Lax eller om det är bättre o vänta 2 veckor? Tacksam för din vägledning som bor i paradiset . Mvh Jonny / team Kallberg

  SvaraRadera
 2. Hallå, svårt att säga än, den här tiden brukar det ha kommit upp ngn /ngra laxar här, men det är få som kör, och i år är det väldigt få som lagt några timmar ännu, vilket såklart inte ger så mycket att gå på. Igår verkade det ha anlänt lite finska team som dök upp en stund på kvällen i havet, detta brukar efter några dagar visa sig , bla på vetouistelu.com , i någon ålandstråd i forumet. De senaste åren har fisket här kommit igång ordentligt precis i början av juni och framåt, ibland är det riktigt bra här redan runt 25-30 maj, i år är det varmare i ytan än det brukar, rentav mycket varmare, fast det spelar nog inte så stor roll verkar det , de kommer när de kommer, lax finns det för det har fångats lite i de 2 fällor som finns på södra sidan av ön. Ibland kommer det bra med fisk vid Singö innan det knappt kommit ngt här, men när det är läge/ helger mm, så är det ju bra mycket mer båtar där ute också än här.
  Hade jag själv läge och möjlighet hade jag åkt nästa helg till Singö, och även senare om det var läge och möjligt. Måste jag välja 1 tillfälle hade jag åkt 8/6...helgen innan det är det trollingträff här på Åland, to-lö, ( avslut lö 1/6 ) den tävlingen brukar ligga 1 vecka tidigare men ibland är det sisådär med tillgång på lax. Ifjol brakade fisket loss från juni och framåt i 3-4 veckor....

  SvaraRadera
 3. Ok :) tusen tack för svaret, min plan är iallafall att åka ner runt 7 juni några dagar eller en vecka men nästa helg är osäker, ska kolla på bloggarna hu fisket går.
  Tusen tack iaf, mvh team Kallberg :))

  SvaraRadera