Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

fredag 22 maj 2015

Oj oj, Åland...hett hett ikväll igen

Mikko 17,2 kg, Tom 16,2 kg

Ja, vad säger man, åker ut vid middagen efter jobbet en sväng, och galet bra fiske igen. Så gjorde Mikko och Tom ikväll.
Det blev Mikko i Lucky Strike II vs. Tom i Lucky Strike I, inga gastar inbjudna denna kväll när det skulle göras upp man mot man, ensamma med håven..

Mikko rivstartar med lax direkt på utlägg, den lossnar tyvärr efter ett tag när Mikko börjar få klart och plockat undan lite spön. Nya tag och strax därefter har Mikko fisk igen, den landar han galant, 17 + hörs det ryktas om...

Tom söker sig till egna laxgömmor och visst hakar han på en han å, lite småstrul med laxen kring båten och ena riggen och tyvärr tappar Tom den laxen. Tom återgår snabbt till jakten på kvittering, och vips drar det till i innersta nypan, men inte, då brakar det iväg på nypan intill strax därefter och nu är det fisk på igen. Denna gång fixar Tom håvning mm och Mikkos ledning är kvitterad. Mellan 13-16 kg rapporteras det in via telefon, ingen våg i båten.

Väl iland vid bryggan efter en fin fiskekväll möts kombatanterna med varsin lax och det visar sig att Mikkos är störst 116 cm och 17,2 kg, Toms lax är ca 112 cm och 16,2 kg.
Med 3 säkra kontakter mot Mikkos 2, anser styrelsen att matchen är oavgjord, trots att Mikkos lax var 1 kilo tyngre. Returmatch kommer..

Grattis och strålande bra fiskat grabbar!

Mycket lax i farten ikväll, ytterligare några laxar landas och tappas av andra båtar under kvällen, finns som vanligt också ngn som kör tomt, de får vänta på sin tur tills nästa gång , så brukar det vara med detta fiske.

Tom med 16 +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar