Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

fredag 15 maj 2015

Rivstart på Åland

Tom med 12+ 

Ja, vad säger man, efter lite småkrångel med kaptenens båt och envist dåligt väder så var det igår premiär på södra sidan av Åland för Tom och mig. Mikko kom också ut själv med sin båt.
Vinden avtog under dagen så vid 17 tiden hade vi grejerna i och allt verkade fungera efter en vinter i dvala. Efter 30 minuters körning hugger första laxen, flasher och löja, på riggen. Kommer ganska snällt och sparar kraft, mindre fisk kanske? Nåja, väl i håven visar det sig vara en grann lax runt 10 kg. Kanonstart och premiärturen räddad med råge. Plockar ut grejerna och in i området igen, och visst , samma område och lax på riggen igen. Denna lax lite mindre, strax under 8 kg, löja, riggen.

Vi vänder om och testar motsatt riktning genom stråket , och pang , vrålhugg i ytan mitt i släpet på styrbord sida. Mitt i utraset hugger det igen på riggen, igen på en löja , denna lax kommer bara upp och visar sig i ytan  , för att omgående lossna.  En stålblank grönryggad stark vandrare sitter dock kvar i andra änden och stångar på bra innan den går i håven,  den nöp en trophy spoon 5" , Singö special, 30 gram bly. Rätt nöjda och lite ur "zonen" hugger det igen på riggen, denna lax lossnar också ganska snabbt och simmade vidare med löjan. 5 kontakter och 3 laxar i båten, var inte precis vad man trodde om premiären när man åkte ut, men kul som bara den, nu är det igång på allvar! Imorgon Lördag siktar vi på åka igen!

Ytterligare en lax landas under kvällen, ca 8 kg.
Mikko körde tomt, och tar nya tag.
Summering, 3 båtar ute igår kväll, ca mellan kl 17-21, 6 kontakter, 4 landade.
ca 5,8 - 6,4 grader i ytvattnet.



Nya tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar