Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

söndag 7 juni 2015

Vinst i trollingträff Åland 2015

Team Lucky Strike deltog i Trollingträff Åland torsdag-lördag.
Dag 1
Torsdag morgon bjöd på frisk men avtagande vind, planen var glasklar, förhoppningen var att dra på en fisk direkt på morgonen. Planen fungerade perfekt, strax efter utlägg hugger första laxen, drillas rätt lätt in och direkt in i håven. Drömstart på tävlingen, vikt runt 13 kg, den högg en Ismo magnum i ytan. Vi kör vidare och det rapporteras om lite kontakter varstans, då hugger det igen, ismo magnum i ytan, denna fisk går dock loss och vi morrar och kör vidare. Plötsligt smäller det till i ena riggen och båda spöna sprätter upp, vafalls...linbrott på riggen och sharklodet till botten. Vi riggar om lite och kör vidare och drar återigen på en fisk i ytan , ismo magnum igen. Denna lax landar vi och trivs igen.
Resten av dagen  och eftermiddagen blir seg, inte ett pet och vi åker mot invägning. 
Våra 2 laxar väger in på ca 27.06 kilo och vi ligger tvåa, ca 6 kilo efter ettan KTT1 som väger in ca 33 kg på 4 laxar.




Dag 2 .
Nya förutsättningar med sol och svag vind,  och ny dagsplan. Vi lägger ut och plockar i grejerna, just när jag sänker ner riggen hugger det på den andra riggen som Tom just riggat och sänkt till tänkt fiskedjup, upp i luften hoppar en grann lax som går rakt ut genom släpet på ena sidan, som tur är fastnar bara en lina lite lätt och trassel kan undvikas. Vi drillar varsamt in laxen och den håvas utan dramatik. En fint bit på 15.6 kg har just gett oss en drömstart på dag 2! Den nöp en löja på djupriggen.
Vi kör vidare och inte så långt senare, vältrar sig en lax en bit bak i släpet, en lätt pågasning och laxen förstår vad som hänt, i samma ögonblick hugger en till lax på linan intill, detta blev för mycket för paravanlinan som small av på mitten. 2 arga laxar rusar akteröver och vi har fullt upp med att få kontroll och grepp på situationen. Allt reder sig utan problem och laxarna drillas in i lugn takt och båda håvas! vikt  ca 13 och 14 kilo, dessa båda högg också efter Ismoskedarna. Medan vi drillat har vi rensat hela båten, så vi vänder upp och letar upp pulkan och riggar i ordning igen.
Vi nöter på i området enligt vår plan, men sol och bleke mest resten av dagen gör inte fisket lätt, men på em så dyker det upp ett större mörkt moln över Lucky Strike båten, molnet för även med sig lite vind, och Tom tycker att det plötsligt ser rätt tjänligt ut igen för en stund. Och visst, det knäpper till i en rulle och sedan går den försiktigt igång, denna fisk kommer väldigt snällt, ruskar och rullar sig , mest, den följer snällt med till håven , där det visar sig att det är ytterligare en riktigt fin lax som fattat tycke för en Ismo i ytan.
Molnet drar vidare och vi har mest sol och bleke resten av dagen, 4 kontakter dag 2 och alla i båten, vi stortrivs och åker mot Käringsund och invägning igen. 
Vi väger in  54.92 kg dag 2 , fördelat på våra 4 laxar, största 15,66 kg, vilket också blir vår största i tävlingen. Vi ligger nu 1:a i tävlingen , och har ca 41 kilo ner till 2:an, Team Topi.


Team Wellco , Jan Holm och Roger Malmström drillar grovt dag 1, denna klev dock av.





foto: A-M.E ´s facebook
Dag 3 
Vind utlovat men det blir tydligen start ändå, vi åker till stugan och byter om, då vi åkt till startplatsen och hämtat brickan i tron om att det är uppskjuten start eller inställt.Vi åker ut på havet, bökar ut mot sjön en bit och fiskar kanske i 1 h i medsjö med några få spön,  innan tävlingen avbryts strax före kl.09.00. Ingen fiskkontakt.

Team Big Catch Åland ( 3:e plats)  lyckas landa fisk denna korta dag , så även Team Topi som landar en grann lax strax över 15 kg och säkrar  2:a platsen.
Vår totalvikt på 81,98 kg fördelat på 6 laxar ( medelvikt 13,66 kg)  ger oss 879,8 poäng och vi sopar hem hela tävlingen!

Vi är supernöjda med tävlingen och ytfisket har regerat, vi kunde aldrig i vår vildaste fantasi tro att vi skall landa 6 laxar varav den minsta vägde 12,6 och en snittvikt på 13,66 kg!
Tack för detta år och vi hoppas på en fortsatt utveckling av denna tävling för att göra den bättre, roligare, och mer intressant för trollare runtom, vi vet att arbetet redan är igång för nästa år och väntar med spänning..
Så se till att hålla utkik, snart släpps datumet för 2016´års tävling. 

Tight lines, nya tag.


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera