Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

lördag 31 mars 2018

Några timmar i verkstanHej, det blev några timmar i verkstan idag, påsklördagen. Vi fyllde hydraulsystemet med olja och luftade. Var lite jobb med det, men det gick rätt bra.


Lite spännande var det att få liv i hela nya styrsystemet. Och lillasnurran då? Jo, på badbryggan hänger en annan beg 15 hk vi lånade i verkstan, vi kopplade hydraulcylindern på den sålänge, för att se om vi fick även den att svänga, och synka med drevet. Och visst, bara vi fick ur luften började drevet röra sig, och efter lite luftande till så fick vi liv i styrningen till lillsnurran också, och ventilen för på och avstängning fungerade klockrent, och drevet och lillsnurran synkade exakt, så det såg lovande ut!


Vi borrade även hål för reglaget till lillsnurran och skruvade fast det på sin plats. Bara att skjuta i gasvajern och växelvajern och skruva fast.


Imorgon blir det nog vilodag från verkstan, men på måndag gör vi ett ryck igen.
Ett stor bit av kvarstående arbetet blev gjort idag, att äntligen styrningen fungerade precis som önskat, nu är det bara att lufta lite till och sedan starta autopilotspumpen och testköra med den lite också, och lufta lite till säkert. Vi fortsätter arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar