Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

söndag 30 maj 2010

Trollingträff Åland

Här kommer en sammanfattning av Trollingträff Åland , från vårt Team XXL.
Torsdagen började med frisk nordväst och dis och dimma. Vi genomför ändå vår plan för dagen och lyckas vi ca 8.30 då dimman lättat kroka första laxen, vikt strax under 8 kg. Bra start med fisk i båten direkt på morgonen. Vi kör vidare i samma område och kör på ett klockrent dubbelhugg, landar tryggt och säkert båda fiskar. Vikt ca 9 och 11 kg! Dagen lider och eftermiddagsplanen tar vid, och vid 19.30 tiden kör vi in i ytterligare ett dubbelhugg. Tyvärr lossar den ena laxen omgående och den andra rusar , för att sedan tokrusa, och sedan tackar den för sig. Surt smakade det förstås, men 3 fiskar iland första dagen, totalvikt ca 28 kg.
Andra dagen håller vi oss till strategin för dagen men kanske lite för länge, då vi denna andra dag inte landar ngn fisk.
Lördag, sista dagen, frisk till hård vind, vi avvaktar och fikar i kustbandet, åker till platser som ev. kunde göra att vi kunde fiska effektivt trots för hårt väder för XXL:n, men en väderfront med vindbyar kring säkert 15-17 m/s gjorde att vi fortsatte avvakta, vi söker oss ut efter att vinden börjar avta, nu är det bråttom, mindre än halva dagen kvar, vi kör på och efter en halvtimme knäpper det i ett dipsyspö, men inget, men efter några sekunder vrålar det till på riggen och vi har dubbelhugg igen! Denna gång landar vi snabbt en vilt hoppande 6 kg´s lax och denna andra lossar tyvärr på väg in mot båten.
Så vi landar 4 laxar under tävlingens 3 dagar och hamnar på en 15:e plats.
Finska team dominerar i vanlig ordning , med sitt löjfiske. Vinnarteamet har 9 laxar under 3 dagar. Bara att lyfta på hatten och tacka för denna gång.
Resultat från tävlingen hittar Ni på www.sportfiskealad.com

skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar