Kontaktuppgifter: christian.e(a)aland.net or pekkmanbaits(a)live.com

måndag 18 april 2016

Laxsäsongen närmar sig

Inget fiskande på ett tag , eller Mikko var väl ut och dängde och fick sig någon öring i helgen som var. Själv var jag och pulade med Tom med lite grejer på hans båt, lite nya kablar mm skulle dras samt installation av roderlägesgivare till autopiloten och lite annat smått och gott inför säsongen.

Vandrarna och trollingsäsongen är inte så långt borta nu, så det börjar bli dags att få grejerna i skick och göra sig redo.

Premiärturen 2014 koms ihåg genom bilden nedan, Mikko drar på en liten lax i sin båt, när Tom och jag får nys om det så brakar vi rätt mot platsen, när vi kommer till 50 meterskanten där Mikko fick sin lax så brakar det iväg i bestämd takt på yttersta spöet. Yes ! en breakpoint valde laxen, trodde vi....efter en liten stunds bändande och funderande så blev vi allt mer skeptiska, och laxen blev slutligen en rejäl sopsäck....med texten : Strömmingsköta, heldragen



Så var det med den premiärturen...



Till trollingträff Åland som är i början av juni månad här på Åland så fylls listan med anmälda lag på hela tiden. Hoppas tävlingen lockar lite fler deltagare för varje år framöver, arrangörerna har god vilja att få detta till något bra och i Käringsund finns alla möjligheter till att lyckas.

Anmälda lag, Trollingträff Åland 2016


/ skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar